‘ In de eenvoud ligt de kracht en de schoonheid ‘

Annoeska

In 2003 kwam Taichi & Qigong op mijn pad en het heeft mij veel goeds gebracht. Het bracht voor mij zoveel rust en inzicht dat Taichi & Qigong voor mij een levenswijze is geworden.
Het langzaam en met aandacht bewegen helpt mij om meer lichamelijk en geestelijk in balans te blijven. Ik zie mogelijkheden in plaats van beperkingen en zit veel beter in mijn vel.

Ik ben in 2013 begonnen met het geven van Taichi & Qigong lessen. Ik wil anderen laten ervaren wat het mij heeft gebracht, hoe het is om met aandacht te bewegen vanuit ontspanning en bewust te zijn van hoe je je van binnen voelt. Hoe het voelt om in respect en met compassie je eigen ruimte in te nemen en in verbinding met jezelf en de ander te zijn. Om binnen jouw mogelijkheden vanuit rust en jouw eigen (veer)kracht te bewegen en te ontdekken.
Want innerlijke stilte bereik je als je onder ogen kunt zien wie je zelf werkelijk bent. 
Eigenlijk is mijn ontwikkeling in Taichi & Qigong een les in compassie naar mijzelf en die wil ik graag overbrengen in mijn lessen.

Naast Taichi & Qigong, heb ik diverse opleidingen en trainingen gevolgd op het gebied van Wado-Ryu karate, Reiki I, HSP als kracht, Als taal niet meer vanzelfsprekend is/contact van hart tot hart, Nature Taichi, Ergo-Taichi, Praktisch Quantum Bewustzijn en Hartcoherentie. www.heartmathbenelux.com

Sinds 2014 ben ik gecertificeerd Ergo-Taichi docente.
Binnen diverse zorgorganisaties heb ik zit Taichi lessen aan mensen met dementie en/of een lichamelijke beperking gegeven. Ik heb mij verder ontwikkelt in het geven van zit Taichi lessen aan mensen met
dementie en heb hiervoor een eigen lesprogramma ontwikkelt. Het is heel mooi om te zien hoe mensen ‘open’ gaan tijdens een les. Klik links onder de foto om het artikel te lezen in het blad Alzheimer Nederland, over één van mijn zit Taichi lessen voor mensen met dementie.

Lezingen: Als contactspecialist dementie geef ik op verzoek ook lezingen met het thema  “De kracht van contact bij dementie.”

Op mijn pad van doorgaande ontplooiing en verdieping volg ik wekelijks lessen
bij Ruud Köhler, mijn Taichi & Qigong leraar.

Annoeska van der Struif